ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΓΓΑΝΙΑΚΙΤΩΝ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΓΓΑΝΙΑΚΙΤΩΝ
ΜΑΓΓΑΝΙΑΚΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε ότι, ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών στο πρόγραμμα εξορμήσεων Νοεμβρίου 2019, στις 16 και 17 του μηνός θα περιηγηθεί στην Αρχαία Μεσσήνη, συμπεριλαμβάνοντας και το χωριό μας! Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για αρχαία Μεσσήνη. Ανάβαση στον Ιθωμάτα Δία (κορυφή) και κατάβαση από τα ίδια. Επίσκεψη με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο: μια ολόκληρη πόλη με δύο θέατρα, στάδιο, ναούς, ρωμαϊκά κ.λπ. ευρήματα των τελευταίων 30 χρόνων από τον καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη. Αργά το απόγευμα, μετάβαση στην Καλαμάτα για τη διανυκτέρευση.
Κυριακή: Προώθηση στο χωριό Μαγγανιακό και πορεία σε μονοπάτι μέσα από δάσος με κουμαριές (λόγω εποχής θα γευθούμε τον καρπό τους) μέχρι την κορυφή. Μετά από το εκκλησάκι του Σταυρού, κατάβαση από μονοπάτι στην Μαυρηλίμνα και κατόπιν στο Ανδρομονάστηρο, όμορφο μοναστήρι του 12ου αιώνα με εντυπωσιακούς πύργους και πηγή που αναβλύζει κάτω από το ιερό. Μέσω αγροτικού δρόμου, κατάληξη στην αρχαία Μεσσήνη. Φαγητό στο χωριό και επιστροφή στην Αθήνα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τον Πεζοπορικό Όμιλο Αθηνών, που επέλεξε να εντάξει στο πρόγραμμά του το χωριό μας και είμαστε σίγουροι ότι οι συμμετέχοντες θα εντυπωσιαστούν από τις εικόνες της φύσης που επισφραγίζουν την αυθεντική ομορφιά της.
Η ομορφιά είναι τα πάντα, ο ίδιος ο Πλάτων το είπε: Η ομορφιά πάνω στη γη είναι το υπέρτατο πράγμα. Για να τη δούμε έγινε το Φως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: